Samuel Permans Gata 29
063102000
info@wellnesskliniken.se

Behandla djupa ärr och bristningar

Fraxium Fusion 1550 – Jobbar på djupa rynkor, ärr, bristningar mm

Fraxium 1550 Fusion är ett estetisk system med den absolut senaste tekniken för permanent hudföryngring och hudförbättring utan besvärande återhämtningstid. Behandling med Fraxium 1550 Fusion ger en kraftig stimulering av kollagen- och elastinbildningen och man kan dessutom behandla alla kroppsdelar och hudtyper.
Vad är och hur fungerar en fraktionerad laser?

Historiskt sett så var det på 90-talet vanligt med laserhudslipningar, då man slipade bort stora partier av hud vilket bland annat innebar stora infektioner i huden. Huden blev vaxaktig och blev även väldigt tunn och skör. Denna metod var väldigt krävande för patienten och innebar både lång och smärtsam återhämtning.

Den första fraktionerande lasern lanserades 2003 och var en s.k. koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och används alltjämt för behandling av hud och hudförbättringar. Med fraktionerad laserbehandling påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Vad är fusion?

Med Fraxium 1550 Fusion kan man dels behandla hudens ytligaste lager på låg styrka för snabba resultat, men också arbeta djupare i huden på högre styrka för att få en mer djupgående och långvarig effekt. Nyheten med Fraxium 1550 Fusion är fusiontekniken, med vilken man kan behandla med dessa två inställningar samtidigt. Man får alltså både ett snabbt synbart och ett djupare långvarigt resultat av en och samma behandling, vilket spar både tid och pengar för dig som gör en behandling.

Fördelar med Fraxium Erbiumlaser

• Optimala resultat med kort behandlingstid

• Minimal smärta under behandling

• Snabb återhämtningstid, börja arbeta direkt efter behandling

• Kirurgiska ärr i anslutning till implantat kan behandlas

Behandlingsområden
frax
Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas att man genomför 4-6 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål, med 3-5 veckors mellanrum. Resultatet märks redan efter några dagar och förbättringen fortsätter sedan successivt upp till sex månader. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

Vad händer efter behandlingen?

Man upplever normalt att huden känns varm och att den stramar, ungefär som när man blivit lätt solbränd. Värmekänslan avtar snabbt och försvinner efter ca 2-3 timmar. Huden kan därefter ha en rödaktig ton 1-2 dagar efter behandlingen, det vill säga som vid en lättare solsveda. Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt i cirka tre dagar efter behandling. Efter fem dagar är det inte ovanligt att det kan klia i huden, det är då viktigt att inte klia utan att tillföra mer fukt till huden istället. Tänk även på att använda hög solskyddsfaktor eftersom UV-ljuset kan leda till nedbrytning av kollagen och elastin i huden samt pigmentförändringar. Direkt efter behandling kan man gå tillbaka till sitt arbete eller återuppta sina vardagsaktiviteter. Vi rekommenderar däremot att man undviker smink, alkohol och hårdare fysiska aktiviteter under det första dygnet.

Priser

Alla priser är per 1 behandling

Ansikte och dekolletage – 6400:- (ord pris 8000:-)

Ansikte – 3600:-  (ord pris 4500:-)

Kind (ärr) – 2000:- (ord pris 2500:-)

Hals – 1760:-  (ord pris 2200:-)

Dekolletage – 3200:- (ord pris 4000:-)

Nasolabialveck – 880:- (ord pris 1100:-)

Händer – 1600:- (ord pris 2000:-)

Strior, hudbristningar mage/lår – 3600:-  (ord pris 4500:-)